fredag 29 januari 2010

Skönhetsidela

Jag kom på mig själv sitta vid spegeln i morse. Jag kollade lite snett på sminkväskan nere på golvet, och kände hur det började värka i huvet. Jag vaknade med migrän i dag, och endå så går jag till praktiken. Men när jag sen satt där och kom på att jag var tvungen att kleta på en massa smink i ansiktet med blev jag bara förbannad.
Kvinnor är inte tvungna att sminka sig, det står inte i lagboken, men pressen finns alltid där.
Vi tjejer ska sminka oss, duscha o tvätta håret varje dag ( trots att det inte ens är hälsosamt att göra det! ), platta eller locka håret, fixa med klämmor och hårsnoddar och skit. Och vi är så jävla trötta på det! Speciellt på morgonen!
Det är ingen som vill vakna upp, se sig i spegeln och tänka för sig själv; Fan för alla finnar... Och allt detta p.g.a brunkrämen!
Men sekunden efter står vi där! Och kletar på mer brunkräm.
Varför måste vi vara alla till lags?
Denna oskrivna lag tär på oss.
Jag hatar allt som har utseendefixering och skönhets ideal att göra, men vafan! Jag står också där och kletar på, bara för att det är så det är, ska va, och varit så länge jag vet.
Jag sörjer alla flickor som svälter ihjäl sig, har ett kilo smink på sig varje dag, och lägger upp halv nakna bilder på sig själva på internet. Dom så klallade "fjortisarna" gör allt för att följa skönhetsidealet, för att bli accepterade i dagens samhälle, men inte lyckas dom? Och dom flickor som skiter i idealen och inte sminkar sig, inte bryr sej om hur dom ser ut, dom blir inte heller accepterade! Det är inte ok att va tjej och inte bry sig..
Flickor som jag då? Vi som inte vill bry oss men inte kan sluta bry oss lite i.a.f? E de okej? Jo, vi ligger ju i mitten, vi gör allt som förväntas av oss, men vi för illa av de.
Det kommer aldrig funka i längden och idag hller jag en tyst minut för mig själv för alla förlorade flickors liv, flickorna som inte klarade av pressen. Flickorna som inte längre finns med oss i livet.

tisdag 26 januari 2010

2012

Jag kollade på filmen 2012 igår, och jag kunde inte tro att filmbranchen kan göra en sådan film för att sedan skrämma upp en massa människor och barn. För det är det filmen gör! 2012 är inte mer än 3 år framm (jag inkluderar detta året), och i all kaos som redan finns i världen väljer filmindustrin att skapa en film för att väcka änu mer kaos. Jag bor hos en familj vars nioåriga sån satt och kollade på filmen med oss. Den stackars pojken kunde inte sova under natten, och såg fortfarande vettskrämd ut vid frokustbordet i morrse. Detta helt i onödan! Världen kommer inte gå under om tre år, men de förstår inte han, och säkert inte mängder av andra barn som kollar på filmen.

Det är väl antagligen så filmindustrin jobbar. Dom skrämmer upp folk, sammtidigt som dom känar miljarder av kr på det. Det är så himla lätt att sälja en film. först visas den på bio för alla naiva människor som väljer att ge filmindustrin pengar för att dom skapar oro och kaos. Senare tipsar dessa naiva människor sina nära och kära om filmen. Dock är inte dessa människor lika intresserade och laddar hem filmen. Det är där folk börjar fatta. Antingen tycker man att filmen är otroligt bra eller så kan man inte vänta tills den e slut, sammtidigt som man e fastklistrad i tv/data skärmen. Tankar börjar snurra i huvet ; Kommer det där värkligen hända?
- NEJ det kommer inte hända! svarar man sig själv.
Kan det där värkligen hända?
- Ja... Det kan ju faktiskt hända..

Men gör något åt det då! Världen behöver inte gå under, inte ännu. sålänge det är människor som styr behöver de faktiskt inte hända.

måndag 25 januari 2010

Vintern med en gnutta kärlek och hat

Och så var det de här med alla vinterns influensor! Och inte nog med influensor, det är sjukor, o förkylningar o allt möjligt!
Det är ju vad man än vill tro p.g.a alla dessa sjukdomar folk inte tycker om vintern. Ingen har något emot lite snö i december - februari, bara man får vår efter det. Vad folk dock inte tycker om är vinterkräksjukan och infuensa!
Visst blir vi förkylda under sommaren, med det är aldrig samma sak. Bakterier sprids desutom bättre i minusgrader.
Jag är själv en sådan människa som påstår att jag inte tycker om vintern, men jag har faktiskt tyckt att vintern i år har varit underbar med många minusgrader och en massa snö! Så mycket snö som vi har iår har vi inte hafft på många år, eller hur?
Men nu ligger jag sjuk i sängen och kom på mig själv tänka; " Fy fan för vintern asså..".
nu ligger jag inte i 40 graders feber, utan är endast lite lätt förkyld och illamående.
Visst att bakterier sprids snabbare i minusgrader, men precis så sjuk som jag är nu, var jag i sommras med.
Vintern är bra. Det är få människor som förstår det. Jag tror inte jag häller förstr det riktigt ännu!

fredag 22 januari 2010

arbete / praktik

Praktik är ett ganska bra sätt att syselsätta sig när man inte kan gå i skolan, vilket t.ex jag inte kan just nu.
Men jag har funderat över en sak när det gäller praktik, och det är sommarjobb och hur de anstälda behandlar praktikanter.
Jag trivs iofs på GRAPA (stället jag är på),Men trots det är det alltid ngt som inte stämmer, vart man än kommer.
raktikanter får alltid göra allt som de fast anstälda inte vill göra, eller känner att de inte orkar.
Jag menar. Hur givande är det att få ställa sig och diska hela dagen på ett matställe. Det är inte direkt en utmaning att stoppa in allt i diskmaskinen o sätta på? Inte att ta ut det heller. Är man på praktik i köket vill man väll lära sig hur allt fungerar i ett storkök? Hantera en diskmaskin kan man oftast redan, o kan man de inte tar det i villket fall som inte en hel dag att lära sig det.
Jag är o praktiserar i servisen på GRAPA, och det är ett helt ok ställe att va på, men jag undrar hur bra det är, att säta ut en ung tjej utan erfarenheter ( som mej ), till att bära ut mat när stället e fullpackat med folk? Tro mej, servitrisyrket är inte så lätt som det ser ut !

Sen e det sommarjobb. Om man nu praktiserar som ett svin för att få ett sommarjobb, borde väll också praktikanterna gå före andra som söker sommarjobben? Så e de inte på alla arbetsplatser, vilket är väldigt dåligt. allt resulterar till slut med att arbetsplatserna inte får några praktikanter, och vem ska då göra all skitgöra som inte de fast anstälda vill göra?